Blogs
Delen, dat doen we graag! Wij vertellen onze visie op de nieuwste IT-ontwikkelingen, geven u praktische tips en denken met u mee.
-
Solviteers gaat samenwerking aan met cyber security oplossing MindYourPass
Solviteers Advies & Implementatie uit Houten gaat een exclusieve samenwerking aan met MindYourPass uit Eindhoven. Solviteers is overtuigd van de kracht van deze Nederlandse, gepatenteerde cybersecurity oplossing en de meerwaarde voor haar klanten, waaronder een groot aantal lokale overheden.
-
BI-specialist van Solviteers: van inzicht naar waardevolle informatie
De BI-specialisten van Solviteers zijn er goed in om BI te laten werken voor uw gemeente. Dat komt omdat wij verstand hebben van wat er in uw organisatie speelt: het beleid, de applicaties, de werkprocessen en de dilemma's.
-
Het selecteren van een ICT dienstverlener
Als u opzoek bent naar een externe functioneel beheerder, dan is dat vaak omdat er al enige tijd meer werk ligt dan uw eigen functioneel beheerder aan kan, of heeft u geen eigen functioneel beheerder meer beschikbaar door uitval of vertrek. Waar moet u op letten bij het selecteren van een ICT dienstverlener?
-
Kenmerken van onze projectmanagers
Onze projectmanagers hebben veel ervaring met het leiden van projecten. De kracht van onze projectmanagers is duidelijk: resultaatgerichte houding, brede ervaring met projecten voor overheid en non-profit organisaties en kennis van de uitvoering binnen (vak-)teams en -afdelingen. Tijdens een project hebben onze projectmanagers focus op de inhoud, het proces, de relatie en het resultaat.
-
Veranderen met een IT-component. Hoe pakt u dat aan?
Wat is er nodig om veranderingen met een flinke IT-component te kunnen realiseren? Esther Dijkema, Projectleider bij Solviteers, geeft in haar blog de drie belangrijkste tips.
-
Data omzetten in informatie? Het begint met een goede DWH
Gemeenten zitten in een lastige spagaat. Met een beperkt budget en weinig invloed op de inhoud van de zorg, lijkt het er soms op dat zorgorganisaties een blanco cheque krijgen. Hierbij overzien gemeenten pas aan het einde van het jaar wat hier het gevolg van is. Hoog tijd om het heft in eigen handen te nemen en daadwerkelijk te sturen op de kosten.
-
5 misverstanden rond BI in het sociaal domein
Business Intelligence (BI) wint enorm aan populariteit binnen onze klantengroepen. BI wordt steeds meer cruciaal om grip te krijgen op de bedrijfsvoering of leveranciers, om kosten te besparen en om datagedreven te sturen.
-
Meer efficiency bij gebruik van applicatie door AI
Momenteel hebben we te maken met een krappe arbeidsmarkt. Medewerkers wisselen relatief snel en veel van baan. Het gevolg daarvan is dat u vaker inwerktrajecten moet opstarten. Het leren kennen van uw applicaties kost veel tijd, en dus geld. Dat kan sneller en efficiënter!
-
Optimalisatie Wet Inburgering: ICT voorzieningen
Op 1 januari 2022 is de nieuwe Wet inburgering van kracht gegaan. Het kernbegrip van deze nieuwe wet is 'inburgering op maat'. Het heeft ongetwijfeld veel van uw organisatie gevergd om die inburgering in uw werkprocessen goed vorm te geven. En de individuele voortgang te monitoren. U heeft nu vast de basis op orde. Het is nu tijd om te gaan optimaliseren.
-
Meer grip op het sociaal domein: speel in op ontwikkelingen
Stroomlijn uw administratieve organisatie en digitale ondersteuning optimaal. Hierdoor kunnen uw medewerkers efficiënter werken en u uw dienstverlening naar de kwetsbare burgers verbeteren.
-
Koppelen met DSO-LV vergt meer dan juiste digitalisering
Koppelingen met het DSO-LV moeten goed geregeld zijn. Dit is een samenspel tussen nieuwe en verbeterde applicaties en dat deel van uw gemeentelijke organisatie dat zich bezighoudt met de fysieke ruimte.
-
Implementatie Omgevingswet en DSO
Zoals het er nu voor staat treedt de Omgevingswet per 1 juli 2023 in werking. Dat betekent dat u als overheidsorganisatie niet alleen moet zijn aangesloten op het DSO, maar ook de taken kunt uitvoeren die de Omgevingswet eist.
-
Waarom digitaal zaakgericht werken nu echt belangrijk is
Digitaal zaakgericht werken is geen doel op zich, maar een middel om de dienstverlening door de gedigitaliseerde gemeente sneller, duidelijker en transparanter te maken dan nu nog het geval is.
-
Versneld thuiswerken met de digitale handtekening
Hybride werken is de nieuwe standaard geworden. Een goed moment om eens kritisch te kijken naar de werkzaamheden en processen die gedigitaliseerd kunnen worden om het thuiswerken makkelijker te maken.
-
Sociale dienst houd grip op uw informatievoorziening
Informatiemanagement en goede automatisering leveren een belangrijke bijdrage aan het primaire proces van sociale diensten.
-
Helderheid over de impact van de Omgevingswet
Een goed beeld krijgen van de impact van de Omgevingswet op uw informatiestromen, werkprocessen en automatisering? Dat kan zeker. Met de impactanalyse van Solviteers weet u precies waar u aan toe bent. De gemeente Veenendaal liet daarom door Solviteers een impactanalyse uitvoeren.
-
Kosten jeugdzorg binnen de perken houden door sturing
Gemeenten zitten in een lastige spagaat. Met een beperkt budget en weinig invloed op de inhoud van de zorg. Tijd om het heft in eigen hand te nemen en meer sturing te geven aan de jeugdzorg.
-
Gemeenten maken veel te weinig gebruik van uitstel Omgevingswet
Een nieuw onderzoek van Binnenlands Bestuur en I&O Research laat zien dat veel gemeenten nog onvoldoende gebruik maken van het uitstel van de Omgevingswet. Wij geven 7 redenen om juist nu als gemeente toch aan de slag te gaan.